Äpplen & Blåbär

Hejsan! Idag tillverkas en äppel-paj och en blåbärspaj här i huset. Mycket gott! Vi ska ta med oss dem två på cykel, och ja, om ni undrar hur då detta ska gå till så har jag ett svar: Vi får helt enkelt trycka ner dem i mammas och min cykelkorg och hoppas på det bästa. Hahha. Nej, men det ska nog gå bra hoppas.

-Vad händer mer idag då?
- Ja, det blir väl mest lite Franska-läxor och Hemkunskaps-texter, vi ska även köra "Veckans Bästa" och räkna ihop antalet besökare under vecka 35. HÄNG MED!

---> VECKANS BÄSTA HISTORIA VECKA 35 <---

Svensken till sina engelska vänner:

- Vet ni vad jorden heter på latin?
- No, tell-us!

Ja, antalet besökare vecka 35 kommer senare ikväll, det kan ju fortfarande droppa in flera.

SISTA FRÅGAN: ÄR DET VERKLIGEN SANT ATT MODEBYPALMQVIST HAR KOMMIT MED I FRIDA NR 18? TELL ME QUICKLY!

Puss & Kram,



 

Lördag vecka 35

Här kommer frågorna för vecka 35:

Om du tänker tillbaka på veckan som gått, vad har varit absolut bäst med den?
Det bästa med den här veckan är nog att Johanna och jag äntligen har bestämt oss för gå på bio tillsammans. Vi hade tänkt att vi skulle se "Mamma Mia", så jag hoppas på en bra dag med min bästa vän.
Om du tänker tillbaka på veckan som gått, vad har varit sämst med den?
Det sämsta har nog varit att nu har skolan verkligen kommit igång igen. Det är fullt upp med läxor nu, och ändå är det bara andra veckan ännu. Jag tycker att de kunde ta det lite lungt ändå..
Det roligaste som har hänt nu i veckan?
Att ha inne-gympa igen. Det var väldigt kul att känna på gympa-salen och det nya golvet, och för att inte tala om att hoppa höjdhopp på 1m 10cm igen! + att Pigalle börjar igen på Fredag, ska bli grymt kul!
Det tråkigaste då?
Att jag inte har hunnit va med nån kompis nu i veckan.. Det känns lite tråkigt.
Snyggaste outfiten du hade på dig nu i veckan?
Mina nya jeans, en marinblå tröja från BikBok, en härlig sjal och min svarta kappa. Det kändes riktigt höstigt!

Ja då fick ni lite svar nu igen då. Se´yaaaa!
Puss & Kram,

Fint i Höst/Vinter


Åh kan ni tänka er dessa små underbaringar? En vacker höstdag eller en härligt kall vinterdag med puderglittrande snö? Jag säger bara; Åh Åh Åh, så himla fint!
Visst var väl dessa söta skor helt bedårande? Ja ni, dem är jag supernöjd med. Köpte dem i Tisdags, men har inte riktigt vetat om jag skulle ha kvar dem. Men vad har jag att tvivla på egentligen? De är ju fruktansvärt söta!
 Kommentera gärna vad ni tycker!

Vad händer mer idag då? Ja ni, jag ska mest ta det lugnt, igår var vi ju ute första gången med konfirmationen. Vi gick ungefär 8 kilometer rakt igenom en skog till Barkeryds kyrka. Hahha det var ju mindre roligt. Men ja, det var väl ganska okej. Jag är helt slut i ryggen, vi hoppade höjdhopp på gympan! Älskar höjdhopp, klarade faktiskt 1m 10cm på en fot. Ja, jag menar då: Alltså jag hoppar som man ska göra på riktigt. Nu så ska jag bara äta lite godis och titta på OTH.
Puss & Kram,

 

Ordning & Reda


Det ska vara ordning & reda bland smyckena. Här har jag delat upp alltihop i en praktiskt låda som kommer från Ikea, cirka 49 kr. Alla silversmycken i en, och gulden i en. Fiffigt och fint va? (:
Hejsan! Nu sitter jag här och bloggar lite. Ikväll bär det av till Långåsa ungdomsgård, alla konfimander ska träffas idag, första gången. Vi ska ta med ficklampa och reflexväst/reflex. Jag tar vanlig reflex tror jag xD
Puss & Kram,

Much school-work to do..


Hejsan! Idag blir det ett snabbt inlägg, ska strax iväg på fotbollsmatch med Louise. Har massa läxor jag måste göra, typ 30 engelska-glosor och ett nutidskryss. Ja ni, det är mycket man ska hinna med i livet. Idag var det första gympa-lektionen inomhus, jättekul var det! Vi körde lite friidrott, nämligen höjdhopp. Kul var det! Nu måste jag dra tyvärr,
Puss & Kram,

TJAAAA TJAAA

DÅLIG UPPDATERING IDAG, JAG VET.  Men nu kommer lite i alla fall, tyvärr utan bilder, men anyway! Ja, då i alla fall så har jag tillbringat eftermiddagen hemms hos Johanna. Vi käkade pizza och en jättegod äppelpaj som Malin gjorde. Mums! Regnet har öst ner hela dagen. Jippie! Pappa skulla ha gått ut och promenerat nu, men pga regnet stannar han hemma. Yes! Hahha. Saknar mamma och Anna.. "/ GAAAAAH varför blir jag alltid så tjurig och deppig när det regnar? MÅSTE BÄTTRA MIG. Nej nu ni, så måste jag tyvärr gå och droga ner mig i engelska-glosorna och Kentssons Nutidskryss. PUSS <3
.

Köttbullar från Ikea..


Hejsan! Fick precis ett sms från min syster Anna om att jag skulle uppdatera bloggen, så Anna, det här är för dig. Idag var mamma och jag i stan, först nere på stan och sedan på A6. Vi framkallade korten från kameran, och sen gick vi vidare till BikBok och DinSko. Jag hittade ett par snygga vinterstövlar, svarta i mocka. Men dem visar jag inte än, är inte riktigt säker på att jag ska ha dem kvar. Vi får se. Vi köpte också två ficklampor på Clas Ohlsson för endast 19 kr st, INKLUSIVE BATTERIER! WOHO! Måste ju ha till den första komfirmations-träffen på Fredag. Vi ska ut och vandra i skogen. Oh, no, jag är ingen friluftsmänniska. Men jag ska nog överleva hoppas jag. Jaha, nu så ska jag läsa på franskan och engelskan. Så Anna, hoppas att du har fått lite rolig läsning på ditt jobb nu då. PUSS ELIN.


Ett stycke outfit


Jag har på mig: Jeans och tröja från GinaTricot, skinnjacka (ej bild) från JC, skinnskor (ej bild) DinSko, klocka Ur & Penn och ett gulddiadem (ej bild) från Glitter.


Aloha! Vad görs? Här landade min Måndags-outfit. Skön och avslappnad, inga konstigheter. Vill alltid ha på mig sköna kläder på måndagen, jag hatar måndagar.. Känslan av att det är sjukt många dagar kvar till helgen gör det svårt at leva utan en fruktansvärd huvudvärk. Jaja nog snackat om tråkigheter nu va! Idag blir det läxläsning- bara. Måste hinna med att träna in de nya franska orden, typ till höger, till vänster. À droite, À gauche. Krångligt. Ska också plugga in lite engelska glosor- öken.. Blä jag orkar inte! Kommer att ta en paus i all läxläsning och uppdatera en gång till. See´ya! :D
Puss & Kram,

  


Bilder från Matlagnings-brudarna

Japp, idag kommer det då lite bilder från igår kväll. Johanna och jag gjorde ju då Taco-Paj.Och den blev helt okej faktiskt. Ja, tänkte visa er lite bilder från igår då, men först tänkte jag att vi skulle ta "Veckans bästa". Alltså, veckans bästa betyder roligaste historian. Och jag hittade faktiskt en jag tyckte var rätt kul ENJOY (:

- Hur sänker man en finsk ubåt?
- Man simmar ner och knackar på, varpå finnarna öppnar och säger: Vi är minsann inte lika dumma som norrmännen!

Yes yes, då tänkte jag räkna ihop antalet besökare den här veckan då:


3+4+4+1+1+6+4= 23 Besökare. 
M  T  O  T  F  L  S 

Här kommer då lite bilder från denhär minnesfulla kvällen <3

Ja, grönsaker är ju bra för din hälsa, plus att det är väldigt gott till Tacos. Ett salladshuvud, två tomater och så jag då (:

Ja, jag hackar då sönder köttfärsen där då. Mmmm det var riktigt gott! Hahha.


Johanna är alltid lika go och glad <3

Denna bild får du avsluta denna jätteroliga helg! TACK JOHANNA <3 LOVE YOU.
Nu måste jag dra och duscha. PUSS!


 


TIME FÖR KALAS!

Hejsan! Nu är vi hemma från Johan och Roberts 12 och 16:årskalas. De fyller båda år den 20 Augusti. Johan föddes den 20 Augusti 1992 och Robert den 20 Augusti 1996. Märkligt va? Ja, i alla fall, det är ju då mina två kusiner, om jag händelsevis inte berättade det. Där bjöds vi på bullar, havrekakor och slutligen en kladdkaka med vispgrädda. Mums! Nu väntar jag bara på att Johanna ska komma hit på cykel, hon ska ju sova här inatt då. Mamma och pappa stack precis till Kräftskivan som dem var bjudna till. Anna vet jag inte vad hon ska hitta på. I alla fall, Johanna och jag ska då göra en Taco-Paj ikväll. Också mums, hihi. Det ska bli kul ikväll hoppas jag. GRATTIS JOHAN & ROBERT! :D
Här kommer lite bilder från kalaset. Enjoy :)

Gulliga lilla Mimmi som längtansfullt tittade mot kakfatet. Man smälter när man ser hennes underbara ögon. Puss!

Såhär såg jag då ut. Hade på mig min gröna GinaTricot-klänning, svarta jeans, svart kofta och vita klackskor. En enkel makeup, bestående av foundation, rouge och mascara. Enkelt och snyggt.
Denna bild får avsluta kalaset. Ciao!
Puss & Kram,

Lördag vecka 34

BREDBANDET LA AV IGÅR, FREDAG 22 AUGUSTI. HA ÖVERSEENDE MED DETTA.


Om du tänker tillbaka på veckan som gått, vad har varit absolut bäst med den?
Att börja skolan helt klart. Att träffa alla mina sjukt underbara kompisar! De är så himla fina allihopa. Allihopa. Och såklart att få lite ordning på sitt liv, haha. Att sova till klockan 10 varje dag och somna vid typ 12, det är ingen livsstil. I alla fall inte för mig. Så ja, helt klart skolan.
Om du tänker tillbaka på veckan som gått, vad har varit sämst med den?
Att börja skolan. Visst, man längtar efter att träffa alla igen, men samtidigt så vill man ha kvar den där härliga sommarkänslan och friheten. Att bara vara. Att inte känna någon press eller stress, eller inte behöva bry sig om vad klockan är. Att bara leva helt enkelt. Det saknas när man går i skolan.
Det roligaste som har hänt nu i veckan?
Måste ju absolut säga Tisdagen då jag följde med Johanna hem efter skolan. Vi hade så sjukt kul när vi spelade "Ali Baba" och gallskrek när kamelen flög upp. Och så klart när vi gjorde veckans program av vårt "SST", Sveriges Sjukaste Tvättstuga. Haha ja, det var riktigt roligt.
Det tråkigaste då?
Att vi inte haft någon "riktig" gympa-lektion ännu. Våran gympasal håller fortfarande på att renoveras, så på Tisdag öppnas hallen upp igen!
Snyggaste outfiten du hade på dig nu i veckan?
På den måste jag nog svara igår faktiskt. Hade mina nya jeans från GinaTricot, en Björn Borg linne, mina svarta skinnskor och skinnjackan. Det var fint!
Puss & Kram,





En kopp te..

Hejsan allihopa! Vad gör ni? Idag är det Torsdag, snart helg med andra ord. Jippie! Ska bli skönt att äntligen få sova ut. Första veckan i skolan är alltid stressig och jäktig. Nytt schema, nya lektioner, betyg mm. Pust. Man blir ganska trött ändå. Men visst är det roligt att börja skolan också, nya böcker, nya skåp, träffa alla kompisar, se om någon har växt, ja listan kan göras lång. Idag hade vi också första gympa-lektionen med Tobbe (BÄSTA LÄRAREN NÅGONSIN), men eftersom att gympa-salen inte är färdig än så kommer vi inte att ha gympa imorgon heller. Men nästa vecka får vi äntligen komma tillbaka in i salen, herregud, vi har ju haft utegympa från Mars och framåt! Shit vad kallt det var i början! Men man vande sig antar jag. Nu känns det nästan konstigt att vi ska ha gympa inomhus.
Tänkte ta mig en kopp Lemon-te nu,

Puss & Kram,


 


Nu börjar allvaret... På riktigt


Nu är ju egentligen början på allting. Det är nu man måste bestämma sig, vem ska jag bli? Vad ska jag göra? Vad vill världen att jag ska göra? Man måste bestämma själv, för ingen gör det åt dig. Det är bara attt fråga en enda fråga:
- Vem vill du bli? 
Vill du kanske bli arkitekt, frisör eller rentav bonde? Ja, men satsa då för sjutton gubbar!
You just have to realize it, what ever you decide to do, or what schools you go on, just remember, put you own dreams first. Cause maybe one day you´re gonna wake up and wonder what you could have ben.
Det är nu som man måste bestämma. Man måste få dem betyg man vill ha för att nå dit man vill. Idag har vi fått 3 papper om vad man ska klara G, VG eller MVG. Nu börjar ju allting.
 - Eller har jag inte rätt?


 


Well, Well, Brian the Brit.


Jahopp. Då var det dags för lite uppdatering idag då.  Vad gör alla? Idag har jag varit hos Johanna, och vi har larvat oss lite, som vanligt. Men ja, det är faktiskt jättekul, so what? Den andra bilden ni ser däruppe togs idag. Ganska fräck tycker jag faktiskt. Är så sjukt trött, den där en och en halvtimmes lektionen i NO tog nog på mina krafter. Men kul var det i alla fall! Nu ska jag slänga mig i soffan och läsa nya numret av FRIDA och vänta på att mamma kommer hem. Tjaoooooo.
Puss & Kram,


Första dagen i skolan..


Såhär ser outfiten ut idag: Jeans (NYA) från GinaTricot, t-shirt med tryck, GinaTricot, väskan är Annas och skorna (Syns ej på bild) kommer från DinSko.
Hallå alla glada! Vad gör alla en dag som denna? Började ju som ni vet 8:an idag. Massor av nya intryck.
Plötsligt är man där bland alla människor man längtat efter. Eller tja, en del skulle man väl hest slippa.Det finns så många varianter:  De riktigt störiga personer, eller de som håller sig till sin klick, eller de två som bara har varandra, eller dem som håller sig till sina stora gäng. Man ser sig själv stå i mitten. Vart ska jag gå?
Vi fick också nya scheman idag, ganska okej faktiskt. Nya skåp och nycklar. Mitt skåp är under Johannas, som vanligt. Fick såklart underst, har alltid otur. Men hoppas att få överst i nian i alla fall! Hoppas, hoppas, hoppas!
Well, well, nu ska jag gå och lägga mig och vila en stund. Vaknade halv fem, så inte konstigt att man är trött!
Puss & Kram,

Fin ljusstake- turkos förstås


Hejsan allihopa! Här visas då den fina ljusstaken jag fick av mormor och morfar förra lördagen. Skulle förstås velat visa den direkt, men vi åkte ju till Stockholm dagen efter. Men här är dem i alla fall! Passar ju verkligen perfekt på mitt rum!
Har också börjat skriva in besökare per dag i en speciell bok. Så varje Söndag kommer jag att räkna ihop antalet besökare och skriva det i sista inlägget på Söndagen. Vilket också är idag då.
- Okej, som ni kanske kommer ihåg så hade jag ju ungefär tusen småsaker att fixa, som då detta: (Det överstrukna är gjort)

STÄDA HYLLAN I KÖKET
RENSA PÄRMEN FRÅN SJUAN
TA FRAM EN LÄMLIG SKOLVÄSKA
TA BORT PRISLAPPEN FRÅN JEANSEN
HÄNGA UPP KLÄDERNA I GARDEROBEN

Ja, som ni då ser så är det ju 3 saker kvar att göra.. Det tråkigaste är nog att rensa ut pärmen. Blä! Som min kära mamma sa: (TACK MAMMA)
- Men Elin, du har ju haft ett helt sommarlov på dig att göra det! Varför sitta med det kvällen innan du ska börja skolan?
- Ja OKEJ, jag erkänner, jag har haft lång tid på mig att göra det. Det har bara inte blivit av. Ikväll måste jag göra det!

NU STICKER JAG OCH GÖR DET. VI HÖRS IMORGON EFTER SKOLAN, LOVAR ATT BLOGGA OM ALLT SOM HAR HÄNT UNDER FÖRSTA SKOLDAGEN I ÅTTAN! :)

Antal besökare under vecka 33: (11/8-17/8):    19 ST
Puss & Kram,


Jag hatar CoopForum


Usch. Var vid CoopForum i Jönköping idag. Jag hatar verkigen den mataffären! Det är en så fruktansvärt tråkig och trist affär, det är synd om dem som jobbar där. Hallå, skaffa lite fräsch mat? Nejnej, den affären är inget för mig. Då föredrar jag hellre Maxi. En luftig och fräsch mataffär. Eller möjligtvis Willy´s i Nässjö. Ja, jag ska nog sluta prata om mataffärer nu, eller vad tror ni? Imorgon blir det skola igen. Orkar inte gå upp vid halv sju. Det kommer att bli segt. Ja, nu måste jag springa och dricka vatten, är sjukt törstig efter den grymt heta pizzan på Dragon. Tjiiiiiing,
Puss & Kram,

Nya jeans från GinaTricot


Ja, här kommer då jeansen jag lovade er att visa.
499 kr på GinaTricot. Tyckte dem var riktigt fina, behövde verkligen nya. Växer ju som en borst-bindare nu, hahha! Nej, men dem var faktiskt riktigt fina. Lite som dem jag har från GinaTricot, fast inte pösiga då, men med samma slitningar. Snyggt. Blir fint med något snyggt linne till, en cool tisha (t-shirt) eller skinnjackan. Ja tack, det blir fint. Idag har jag egentligen tusen småsaker som måste göras..

STÄDA HYLLAN I KÖKET
RENSA PÄRMEN FRÅN SJUAN
TA FRAM EN LÄMLIG SKOLVÄSKA
TA BORT PRISLAPPEN FRÅN JEANSEN
HÄNGA UPP KLÄDERNA I GARDEROBEN

Ja ni fattar nog. Börjar med det översta strax... NU.
Puss & Kram,


Månadens Bästa Köp/Smartaste Köp?


Ja. här visas då "Månadens Bästa Köp". Vad tycker ni? En smart kalender med datum och år. Perfekt i skolan/handväskan/på jobbet. Det skadar ju inte diret att det är en cool framsida. Häftig. Ganska liten också. Fyndas för 59 kr på Bokia.
Fin kalender va? Behöver en nu när skolan drar igång på Måndag. Våran vikarie heter förresten Ronnie. Får se hur han är då.. Nu blir det till att fota mina nya jeans,
Puss & Kram.

Nya GympaDojjor till hösten


Idag blev det shopping- igen. Ni måste ju allvarligt tycka att jag shoppar jämt. Nu har jag gett mig själv köpförbud på ungefär 1 månad. Det blir nog bra. Nu har jag allt jag behöver. Köpte dessa snygga svarta dojjor på DinSko för runt 300 kr. Behövde nya- som vanligt.. Det känns som att jag alltid letar skor. Blä, hatar skor. Köpte också nya jeans. Hittade snygga, ganska mörka med slitningar på GinaTricot och slog till. 499 spänn blev det där. (Hmmr..) 

Och så inhandlade jag också "Månadens bästa köp ", eller ska jag kalla det "Månadens smartaste köp"? Men vad det är, det bjuder jag på imorgon.. Tänkte även lägga upp mina nya jeans här så ni får se dem också.  
Jahopp, idag kom även brevet från skolan.. Det stod att vi hälsades välkomna på måndag klockan 08.10. Alldeles för tidigt för en bloggerska att gå upp. Ja, så är det. Nu börjar det verkliga livet. 8:an. Ska bli kul att träffa alla igen. Måste ringa Jennifer och bestämma var vi ska träffas. Hmr, jag kollar om hon har mobilen med sig. Okej, måste dra nu,
Puss & Kram,

Hem Ljuva Hem..


Japp där ser ni resultaten från Stockholms-shopping. Jag köpte då den coola t-shirten med tryck, det gula tubtoplinnet, en annan tröja från GinaTricot, en stor hood-tröja (grå) från H&M och ett Jing & Jang-halsband. Är väldigt nöjd med mina inköp :) T-shirten är allra finast! Väskan ni ser på bilden köpte Anna åt mig i Bulgarien. Väldigt snygg. En liten "Cylinder-väska", som vi kallar det Hahha. Fick också ett svart Björn-Borg linne med vit text. Snyggt! Blev ingen uppdatering alls igår, jag beklagar. Var med Johanna hela dagen. Vi hade väldigt roligt i alla fall. Flummade som vanligt. Bytte våra "Sommar-presenter", Jag fick massa olika smycken, väldigt snyggt, och av mig fick Johanna ett magnet-halsband/armband. Hon blev också glad.
Blir uppdatering imorgon också, på förmiddagen, eftermiddagen åker jag till stan.
Puss & Kram,

Hejsan!

Helt live från Stockholm kommer här! Nu på morgonen (08.50) så hittade jag en dator här på hotellet nere i foajen. Perfekt. Då kan jag ju hålla er uppdaterade här också. Igår kollade vi mest in stan, åkte också nån slags rundtursbuss i stan. Jättekul har vi verkligen. Idag ska vi ta Djurgårds-färjan ut till Djurgården, för att kolla in Skansens djur, och Gröna Lund. Imorgon blir det shopping hela dagen. Shopping-möjligheterna är öändliga här i Stockholm. Har redan varit på NK och det stora H&M och det tvåvåniga GinaTricot. KUL! 
Nu måste jag springa upp till vårat rum och göra mig klar. Platta håret och lägga på lite mascara. Vi hörs snart, 
PUSS & KRAM,
ELIN PALMQVIST

Bloggen tar en paus på 3 dagar. Stockholm, here I come!

Hejsan alla mina kärs blogg-läsare. När ni läser detta är jag förmodligen redan påväg på ett tåg som ska ta mig till Stockholm. Klockan är nu bara 07.45, lite väl tidigt att vara uppe om man är tonåring? Ja. Morfar ska komma och hämta oss vid halv nio för att åka till Nässjö, tåget avgår sedan från Nässjö C klockan 09.08. Nu packas det sista ner, tandborste, hårborste, smink mm. Tar med mig den bärbara DVD:n, skönt att ha på tåget. Ja ni, så mycket annat jag väl inte jag att säga till er, såhär i sista inlägget. Jag kommer tillbaka och bloggar på Onsdag. Vi ses då! Jättepussar och tusen kramar, till er <3 Mina Läsare.

PS: Ni läsare har alltid varit en stor del av bloggen, ni betyder jättemycket. Puss.

ERAN TJEJ,


Nu packas det förfullt.


DET KOMMER ETT INLÄGG IMORGON INNAN JAG ÅKER TILL STOCKHOLM. MEN JUST NU (21.15) HINNNER JAG INTE SKRIVA ETT NYTT INLÄGG. VI SES IMORGON FÖR DET SISTA INLÄGGET!    HÄNG MED!

Idag så kommer jag att större delen av dagen packa inför Stockholms-resan imorgon. Har inte tagit fram någonting i klädväg ännu. Jag vet inte alls vad jag ska ta med mig! Tänkte väl någon klänning, men valet står emellan två helt olika. Antingen den grön favoriten från GinaTricot, eller min tub-klänning/kjol också från GinaTricot. Vet inte. Jeansen är i alla fall klara. Det blir mina korta ljusa från H&M och de nya pösiga från GinaTricot. Så det är i allafall klart. 
Igår hittade jag 100 kr. Kan ni tänka er? Jag satt och kollade lite efter tidningar på den nedersta (Stökiga!) hyllan, och hittade ett kuvert. Jag tänkte slänga det, det såg så tomt ut. Men när jag tittade så fanns det 100 kr där i! Jippie! Kul!
Idag ska vi nog upp en sväng till Granstorp också. Och kolla in coola 50 och 60:tals-saker. Det är typ bara det där! Kul!
Puss & Kram,

GinaTricot i Stockholm!


Ja, GinaTricot finns ganska nära vårat hotell. Så där kommer jag att springa några gånger under de där dagarna, det är jag ganska säker på. Har redan spanat in den coola Rock-Soul, tröjan, så himla häftig! Så jag kommer nog hem med en del kläder, tror jag faktiskt. Idag är det den stora tvättnings-dagen som mamma säger. Vi tvättar dem kläderna vi ska ha med oss till Stockholm. Nej, nu hinner jag inte skriva mer,
Puss & Kram,

Armband tillverkat av Elin


Ja, jag överlevde faktiskt det besöket också. Tandläkaren.
Jippi. Men det gick ganska bra, tog ungefär 50 minuter eller nåt att laga ett hål Eller en timme?  Dem fick ta 3 eller om det var 4 bedövnings-sprutor, så nu är jag helt bedövad i halva ansiktet, hahha. 
Kom på att snart åker vi ju till Stockholm också. Kul! På Söndag klockan tio över nio åker vi från Nässjö. Ska bli skoj!  Jaha, nehe, nu så ska jag fixa lite med designen och ge mig in i kodmallarnas värld. Ses och hörs.
Puss & Kram,

Växten växer & gror..


Japp, nu har det kommit upp små växter ur min plantering. Lite småsöta sådär. Hahha. Men det är kul att det har kommit upp lite smått i alla fall. Idag är det som att en grå filt hänger över jorden. Japp, min döde-dag.
Jag ska till Tandläkaren. Alla som känner mig vet hur mycket jag verkligen hatar Tandläkaren. Ska laga ett simpelt pyttelitet hål. Åh, orka göra det! BUH! JAG VILL INTE! Har tid vid typ klockan ett eller vad det var.. Någon som vet när första bästa flyg till Alaska går? Hmr jag tar nog det vid halv ett. Detta blir min undergång. Jag fixar inte detta! HJÄLP MIG!
Puss & Kram,

Skaldjurs-sallad med tomater


Idag gjorde jag en god skaldjurs-sallad med tomater, räkor, skinka och ost. Så väldigt gott! Är en riktig sallads-älskare, kan man ju lugnt säga. Idag är det Onsdag, började dagen med att försova mig ungefär en halvtimme. Jippi. Skulle gått upp vid halv tio, vaknade fem över tio. Men sånt är livet. Ingen större skada skedd. Nu på förmiddagen har jag tagit en dusch, och fotat lite grejor som ska upp här på bloggen i eftermiddag. Ska bland annat visa er min växt. som har blommat upp litegrann. Jättegullig är den!
Nu har jag precis sms:at Anna och frågat lite, fick tillbaka ett svar! ROLIGT!.  Har även märkt en liten förändring i statistiken, och det är förstås jätteroligt! Ni läsare får jättegärna kommentera, detta görs under alla inlägg, en text som heter "Kommentarer". Klicka där, så kan ni sedan skriva er kommentar. Vad gör alla denna Onsdag?
Puss & Kram,

Härliga pärlor+ fräscha party-hängen


Jag är lite halvdeppig, jackan fanns inte. Blev lite besviken, men H&M hade inte fått in några vinterjackor, och det är klart, det är ju faktiskt bara Augusti. Men den kommer nog in så småningom, hoppas jag. I alla fall, köpte jag: vita och guldiga öronhänge från H&M, ca 39 kr, och pärlsett och lite olika berlocker för ungefär 59 kr hos "Ellies". Fint tyckte jag. Så nu är tillverkningen igång av ett armband som ska bestå av tre länkar (små pärlor) och sedan ska lite berlocker och fjärilar på också. Det blir nog faktiskt riktigt bra tror jag. Visar självklart upp när det är färdigt.
Det första lilla livet i min växt har ju kommit upp. Imorgon tänkte jag fota växten och berätta lite om den. Den är riktigt häftig tycker jag, haha. Nejdå, men ganska så söt sådär. Gillar att pyssla och ordna med olika saker. Det är skojigt.
 Anna och Louise då? Jo, tillsut kom dem ner till Bulgarien, ungefär vid 4 tiden tror jag ungefär. De skulle ju ha varit där vid halv elva ungefär (halv tio svensk tid). Men nu är det där i alla fall. Vet inte om Anna någon gång kommer läsa det här, men om du ser detta Anna, så kan du väl lämna ett spår. Nu blir det lite Allsång. See´ya!
Puss & Kram

En mysig Pärl-morgon


Idag blev det att jag tog fram de små pärlorna igen.
Riktigt kul att sitta och göra klart armbandet med tre olika sorters pärlor på. Det blev faktiskt riktigt fint. Mysigt var det, att sitta där och pärla litegrann på morgonkvisten. Har varit ensam nu på morgonen fram till kvart i elva ungefär. Mamma kom hem från Göteborg då.
Stackars Louise och Anna. Planet som skulle ta dem till Bulgarien blev försenat, det avgår nu klockan elva, om det inte blir mer förseningar. Stackarna. Men om allt har gått rätt till, så sitter de förmodligen på planet påväg mot partylandet nu. Egentligen skulle de ha varit NERE vid den här tiden.
Sen efter maten sticker mamma och jag in till A6 och kikar in den där jackan jag har spanat in. Väldigt fin. Nu tänkte jag visa er hur mitt armband jag gjorde blev:

Ganska fint va? Senare idag tänkte jag att jag skulle visa er det första lilla livet i min "ModeByPalmqvist-växt". Japp, det har faktiskt blommat upp tre små gröna gulliga växter. Cute. Nu säger jag hejdå så länge, Ciao,
Puss & Kram,

 

Fin jacka i härlig färg


Japp, som jag då lovat er så kommer jag att skriva lite om höstmode hos H&M. Jag bara älskar den coola jackan i vinröd/lila som finns på H&M och de fina pjuxen med snörning och hög klack. Fina. Jackan kanske kommer att inhandlas imorgon,  vi ska en sväng till A6. Men jag vågar inte beställa hem dem från "Shop online", för ibland är saker inte alls som dem ser ut på Internet. Visst ser den väl lila ut, eller hur? Men det står att den är vinröd- alltså inte alls min färg. Men OM den är lila och OM den passar bra, då kanske chansen finns att den inhandlas imorgon. Vi får se. 

Idag vinkar vi även av Anna, som ska till Bulgarien med Louise. De åker i natt klockan kvart i sju, så mamma skjutsar dem ner till Göteborg vid två-tiden ungefär. Jag hade gärna följt med- om det hade varit på dagen alltså. Då hade det varit kul. Men mitt i natten, no thanks. Stannar nog hemma och snarkar ikapp med pappa, hahha. Mjo, det är gött att sova!
Nu ser det faktiskt ut som att himlen börjar att klarna upp litegrann, lite små blå sprickor syns allt på himlavalvet! Och det är ju ganska skönt tycker även jag, som inte gillar 25 grader och solsken. Men det är klart, lite bättre väder kan det allt få vara. Jahopp, forsätt att ha en skön Måndags-kväll.
Puss & Kram,


Regnet smattrar mot rutan


Det är ändå ganska mysigt när regnet smattrar mot rutan och hela himlen blir mörkgrå. Mja, det är ändå ganska skönt när det regnar, då blir det ju mest inomhusaktiviteter. Man gör saker som man aldrig någonsin skulle göra om det var sol ute. Till exempel kan man sätta sig ner och rita lite, eller kanske baka någonting gott. Ja ni, en dag med regn, det behövs verkligen ibland..
Nu tänkte jag berätta en ganska rolig sak som hände när jag skulle hämta posten idag.
Jo, jag gick ut som vanligt genom altanen, tog på mig mammas tofflor, och tittar ut. Ops, tänkte jag, bäst att ta ett paraply. Jag skuttade in igen och snappade åt mig ett paraply. Traskade ner mot brevlådan som om ingenting. Där nere får jag en chock. Hela brevlådan är överfull, alltså ett ganska tjock pysselpaket, ett brev, en FRIDA-tidning och ungefär 10 olika reklamblad från Elgiganten, Jysk mm. Jag tänkte bara; Hur i hela världen ska jag få upp allt det är, med en hand dessutom? Ja, i alla fall, jag började traska uppåt på uppfarten, när plötsligt vinden får tag i paraplyet och vänder det ut och in. Jag tappar allting utan pysselpaketet. Reklamen ligger utspridd runt mig, samtidigt som det ösregnar. Jag tappar fattningen och börjar.... Ja, GAPSKRATTA! Jag flabbar och flabbar! Alltså det var riktigt komiskt. Paraplyet ut och in och allting bara ligger runt mig! Ja, tillslut lyckas jag få upp alltihop, och utan ett uppfällt paraply lyckas jag gå de sista metrarna fram till altanen. Vilken sjuk dag! I det ögonblicket kände jag mig som mest levande. Hade någon haft en kamera i närheten och knäppt en bild hade det blivit en rolig bild, det vill jag lova! Men tillslut kom jag ju in, visserligen som en genomdränkt katt, men vad gör man? =) 
Ja ni, det var en rolig sak som hände idag! Lite senare kommer jag att visa lite nytt och snyggt från H&M, spana in det!
Puss & Kram,

Kate Ryan-Ella Elle L´a

Hejsan! Idag tänkte jag bjuda er på en bra låt+ en häftig musikvideo. Alla vet vilken jag pratar om, eller? Just det. Kate Ryan med Ella Elle L´a. Grym låt, plus massa coola effekter och sånt i musikvideon. Väl värd att se!



Japp, denna låt är grymt bra! Förresten, första gången jag laddar upp ett videoklipp här på bloggen. Ganska bra, va?
Puss & Kram,

Tankar om månader/ dagens outfit


♥Jag har på mig: Svart cardigan med stora knappar från H&M, lila bas-shirt från H&M/DIVIDED, pösiga jeans med mudd nertill från Gina Tricot, skorna kommer från SkoPunkten och klockan från Ur & Penn.♥

När jag tittade ut genom fönsret idag var min första tanke: Vilket fint väder det är! Ösregn och 14 plusgrader. Kanske låter konstigt, men i nästan hela mitt liv har jag kallat "dålig väder för sol och bra väder för regn". Har aldrig någonsin varit någon vän av solen. No. Jag gillar faktiskt när det är lite halvmulet och lätt regn. Det är mysigt. Så nu äntligen denna Lördag blev det lite "bra väder" efter denna fruktansvärda torka vi haft med solsken jämt, inga moln och ungefär 28 plus. Kanske låter skönt, men sommaren är aldrig något för mig.
FRÅGA: FavoritMånaden?
SVAR: Min absoluta favoritmånad är definitivt Februari. Då har äntligen hela lååånga trååååkiga Januari gått, även om jag råkar fylla år ungefär i mitten av den månaden. Tycker inte om Januari. Men Februari däremot. Den där fina vackra pulver-snön som gnistrar på marken, allt ser så pånyttfött ut. Rent. Wow. Ja ni, Februari, det var tider det! Härliga tider.
Puss & Kram, February- girl,

SMILE AND HAVE FUN!


Jag har nåt att bekänna. Jag hittade kalkylerna på bebisen på Internet, och skrev ut det. Har lagt till en hel del på teckningen, men ja, de yttersta konturerna är inte min idé. Tyckte att den blev riktigt fin ändå, efter att jag lagt till lite saker+att jag fyllde i den med endast blyerts. Vad tycker ni? Blev nöjd. "Smile and have fun", vad kom det ifrån? Vet inte..
Har nu precis käkat pizza med pappa, asgott, om jag får uttrycka mig "småländskt". Hmr. Japp, nu börjar Americas Funniest Home Videos om 20 minuter, tänkte att jag skulle försöka måla nån teckning till innan dess. Måste rappa på. Se´ya!
Puss & Kram,

Lösningen på alla problem: GLASS


Det finns bara ett ord: GlassTerapi. Det är extra gott att äta gräddglass med chokladkross i om man är lite halvallergisk som jag är idag. Det har varit lite seg uppdatering idag, men jag har mest tagit det lugnt och försökt få ner allergin. Så nu är jag nästan återställd igen. På bilden äter jag glassen samtidigt som jag kollar på One Tree Hill. Lite chill idag bara alltså. Idag var det också lite solförmörkelse, mamma påstår att hon såg att solen inte riktigt var hel, men jag vet inte riktigt vad jag ska tro om detta. Sorry mamma, om du läser detta! Men det kanske hon gjorde, who knows?
FRÅGA: Vad händer mera idag?
SVAR: Ja, jag ska rita en teckning till hade jag tänkt (har ritat en idag, kommer strax upp här på bloggen), sen blir det kebabpizza med pappa, mums. Ikväll är det Americas Funniest Home Videos, det är så sjukt roligt! Blir väl att jag tittar en stund, kanske äter något litet chips under tiden?
Nej, nu ska jag kolla in bilddagboken lite, och kanske logga in på MSN.
Puss & Kram,

RSS 2.0