---> I Fokus: Hilary Duff

image27


Skrivet den 17-2-2008 av Elin Palmqvist

---> Hilary Erhard Duff

Hilary Erhard Duff, född 28september 1987 i Houston, Texas, USA, är en amerikansk skådespelare och popsångerska.

Duff medverkade vid sex års ålder i Columbus Ballet Mets uppsättning av Nötknäpparsviten i San Antonio med sin storasyster, ballerinan och låtskrivaren Haylie Duff. I samband med det bestämde hon sig för att satsa på skådespelandet och medverkade i några få reklamfilmer. Hon har ägnat sig åt flera välgörenhetsorganisationer och är intresserad av djurrättsfrågor. Både hon och hennes syster är med i Kids with a Cause - en välgörenhetsorganisation.

Hilary driver också ett eget klädmärke som hon kallar Stuff by Hilary Duff Hon har även lanserat två parfymer,
 varav den sista heter With Love precis som första singeln till hennes sensaste album Dignity.
image29

Duffs första roll var i miniserien True Women 1997. Hon hade huvudrollen som den unga häxan Wendy i filmen Casper Meets Wendy från 1998 där hon spelade mot det tecknade spöket Casper. Hon hade rollen som Ellie i tv-filmen The Soul Collector 1999 vilket gav henne utmärkelsen Young Artist Award för bästa biroll.

Hennes stora genombrott kom med huvudrollen i tv-serien Lizzie McGuire på Disney Channel 2001. Serien blev snabbt en succé. Rollen som en typisk tonåring gjorde att hon hamnade på omslagen till veckotidningar, och hon blev populär hos den unga publiken. 2003 meddelade hon dock att hon på grund av en tvist med Disney inte tänkte medverka i serien mer. Då fick hon 35 000 dollar per avsnitt men erbjöds miljoner dollar för att spela in långfilmer. Samma år spelades filmen The Lizzie McGuire Movie in, där Lizzie blir förväxlad med en popstjärna vid en skolresa i Italien. Och hon träffar en snygg italienare som inte är så snäll och rar som han verkar.


PussPuss
image30
Info och Bilder om Hilary Duff hittas på Google, Wikipeida och sökperson.se.


Kommentarer till inlägget:

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Din Bloggadress?:

Din kommentar till inlägget:

Trackback
RSS 2.0